Relatie-weekend : samen verbonden verder!

Relatie-weekend met relatietherapeuten Petra van der Heiden en Trudie Willemsen.

Zo vlak voor maar vooral na de zomervakantie merken wij in onze praktijken dat zich veel stellen aanmelden voor therapie. Partners die elkaar in het ‘bedrijf gezin’ uit het oog zijn verloren kunnen behoorlijk opzien tegen de vakantie. Voor deze stellen, en voor alle andere koppels die willen werken aan échte verdieping en verbinding, organiseren wij een weekend.

Tijdens dit weekend werken jullie samen van vrijdagavond tot zondagmiddag door de 8 modules van het EFT programma. Dit gebeurt onder begeleiding van twee ervaren EFT Relatietherapeuten. Er zullen stukjes theorie worden uitgelegd die worden geïllustreerd door videomateriaal. Centraal staat dat jullie als paar met elkaar oefeningen doen en in gesprek gaan. Het is dus géén groepswerk! Nabespreken met elkaar kan wel herkenning over en weer geven waar positieve energie uit voortvloeit. Nogmaals, individuele paar privacy is dus 100% gewaarborgd in deze aanpak.

Verbondenheid, liefde en intimiteit is wat iedereen graag wil in de relatie. Een langdurige relatie kan echter flink onder druk komen te staan. Drukke banen, een gezinsleven. Echt tijd voor elkaar maken gebeurt niet altijd zo vaak als jullie zouden willen. Het kan dan gebeuren dat ‘de klad’ er een beetje in komt. Irritaties ontstaan. Voor je ’t weet ben je elkaar na verloop van tijd aan het bekritiseren en er ontstaan ruzies en conflicten. De dynamiek die ontstaat herken je meestal wel als je merkt dat je je aangevallen voelt en de neiging hebt om je emotioneel terug te trekken. Of wanneer je het gevoel heb de ander niet meer te kunnen bereiken, wat je ook doet. Je gaat de liefdevolle verbinding, en eigenlijk elkaar, dan missen. Ook al ben je in elkaars buurt. Echte aandacht ontbreekt.

Tijdens deze weekendtraining word je je meer bewust van deze dynamiek en wat je er samen aan kunt doen:

Misschien herken je het wel: het aanvallen en het terugtrekken. Ben je aan het ‘aanvallen’ dan lever je overmatige kritiek, verwijt je de ander al snel dingen,  word je misschien boos dat de ander zich niet laat zien of jou niet lijkt te waarderen. Maar hoe voel je je vanbinnen? Misschien niet gehoord, radeloos, eenzaam. Omdat je de ander mist en graag gezien wilt worden klinkt je roep om contact steeds meer als kritiek. Misschien herken je dit wel. Misschien merk je aan de andere kant van deze ‘felle medaille’ ook de kant van je eenzaamheid; van de ‘roepende in de woestijn’.

Ben je aan het terugtrekken dan neem je afstand, vermijd je contact, ben je er fysiek misschien wel, maar heb je jezelf ‘uitgezet’. Om je te beschermen tegen de aanval van de ander. Ook dan ga je in de overlevingsstand. Die van afgesloten zijn voor contact. Maar hoe is het nu echt met je? Voel je je verbonden, geliefd, gezien door de ander? Ook deze dynamiek kun je leren herkennen als de ‘beste optie’ als er geen echte verbinding is met je partner. Maar word je er gelukkig van?

Beide dynamieken kunnen elkaar afwisselen in relaties bij beide partners. Tijdens dit relatieweekend leren jullie samen jullie dynamiek herkennen en ‘tackelen’. Veel stellen ervaren het als een opluchting als ze merken dat ze elkaars bondgenoten kunnen zijn in dit proces in plaats van elkaars tegenstanders. In dit weekend leer je om dezelfde taal te spreken. Je merkt dat verbondenheid weer mogelijk is. De intimiteit groeit en jullie hebben samen meer plezier. Tijdens het weekend wordt ook aandacht besteed aan thema’s als het praten over relatiewonden, seksualiteit en het elkaar geven van positieve aandacht.

Het relatie-update weekend start op vrijdagavond om 19:00 uur. Zaterdag  begint het programma om 10:00 uur en werken we tot 18:00 uur door (inclusief lunch). Zondag starten we om 9:30 uur en gaan tot 12:30 uur door met afrondend een gezamenlijke lunch in de omgeving (deze lunch is op eigen kosten).

Investering en Facturatie
Wij werken met een groep van minimaal 4 en maximaal 6 koppels. De investering in deze mooie training is € 745,- voor jullie samen (inclusief manual, koffie/thee en 1x een lunch op zaterdag). De betaling vindt vooraf plaats. Als jullie korter dan 2 weken van tevoren annuleren, dan is 90% van het bedrag verschuldigd.

Aanmelding
Je kunt je hier aanmelden voor een weekend. Misschien twijfelen jullie of dit weekend bij jullie vragen en problematiek past. Stuur me dan even een mailtje en dan bellen we er even over. Voor veel koppels is het prettig om eerst één of enkele sessies bij een van ons op onze praktijk te hebben voordat ze mee gaan doen met het weekend. Misschien voelt dat voor jullie ook zo.

Ik hoor graag van jullie!

1 Comment on “Relatie-weekend : samen verbonden verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*