E-Coaching op afstand

De kracht van e-coaching

Via berichten (whatapp/sms) en mail is een manier waarop we inmiddels veel contact met elkaar onderhouden. E-coaching kan een mooie aanvulling zijn op het F2F (face to face) begeleiden en deze soms zelfs helemaal vervangen. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, dan bied ik je graag deze mogelijkheid. 

Hieronder zal ik je er meer over vertellen.
 
Allereerst kan ik je op afstand begeleiden. We kunnen er reisafstanden mee overbruggen, maar dat is het zeker niet alleen. Ik zet de mogelijkheden van online psychologische hulp en coaching even op een rijtje:

  • Plaats en tijd onafhankelijk – je bepaalt zelf wanneer er contact is met je coach. Je kan je berichten lezen en schrijven waar en wanneer jij dat wilt en makkelijk in je agenda inpassen.
  • Aaneenschakeling van contacten – je hebt vaker contact met je coach (2 – 3 x per week) waarmee het succes van de begeleiding toeneemt. Je houdt jezelf bij de les als het ware
  • Kleine actiestappen – door opdeling in kleinere stappen neemt de kans op het halen van de stappen toe.
  • Zwart op wit – je kan het nog eens nalezen wat er is geschreven en jezelf opnieuw motiveren mocht het even wat minder gaan.
  • Structuur motiveert – schrijven ordent gedachten, geeft structuur en heeft direct invloed op jezelf door een soort van afstand te nemen van de situatie, gedachten en gevoelens. Je word je meer bewust en houdt jezelf een spiegel voor.
  • Schrijven geen passie – ook al is schrijven niet je grootste hobby, toch kan het ook dan je helpen in je ontwikkeling en bij de aanpak van je problemen. Als je het juist fijn vindt je zo te verwoorden is dit helemaal een goede manier van hulp ontvangen voor je.
  • Veilige werkomgeving – voor e-coaching gebruik ik een apart programma waarin alles wat je erin zet beschermd is tegen ogen die het niet aangaan. We werken bewust binnen een afgeschermde omgeving om je privacy te waarborgen.

SKYPE begeleiding

Een andere manier van begeleiden is via Skype of een ander visueel medium. In dat geval is er sprake van een persoonlijk contact en ga ik uit van een F2F sessie. Uiteraard is het mogelijk E-coaching met Skype te combineren als die behoefte er is.


Meer weten over E-coaching of SKYPE begeleiding?

Heb je vragen over e-coaching bij Willemsen HRM & Coaching, of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met mij op als je hier meer over wilt weten